четверг, 21 марта 2019 г.

У кожного народу є дати, пов’язані з його історичним поступом і мають надважливе значення для суспільства. Такою подією в Україні є день народження Тараса Григоровича Шевченка – геніального українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча, що став символом нашої держави, її національним героєм. 
Територіальний центр завжди крокує в ногу із сучасністю та відзначає цю подію мистецькими святами, вечорами поезії, книжковими виставками. Цього року, в рамках проведення урочистостей по відзначенню 205 річниці від дня народження видатного митця, в нашому закладі 20 березня 2019 року урочисто пройшло літературно-музичне свято «Т.Г.Шевченко - великий геній українського народу та цілого світу». Захід відбувся за участі слухачів університету ІІІ віку сіл Новокрасне, Любоіванівка, Іванівка та селища Арбузинка. З привітальним словом до учасників заходу звернулась директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Арбузинського району Алла Резніченко, яка наголосила на значущості Великого Кобзаря сьогодні, відзначила глибину та самобутність його особистості. Слухачі університету ІІІ віку с. Любоіванівка урочисто вручили Аллі Михайлівні коровай та власноруч виготовлений букет чорнобривців.
Від нашого земляка, талановитого художника Сергія Щерби територіальний центр отримав авторську роботу - портрет Т.Г.Шевченка. 
Наталія Опалюк, заступник директора територіального центру в своєму виступі відмітила, що недарма проведення заходу співпало з всесвітнім днем щастя. Адже життя - це щастя, а поезія - це слово, це наша мова, це генетичний код нації.
Працівники відділення денного перебування, ведучі Алла Гульдас та Олена Рудик розкрили актуальність тем, порушених у творах Т.Шевченка, що є важливим і практично значущим. Підібраний матеріал виявився цікавим, хоч і базувався на теорії. В захоплюючій та доступній формі змогли довести глядачам цінність думок і вчинків Великого генія українського народу. Учасники заходу вшанували Великого Кобзаря традиційно хлібом-сіллю на вишитому рушнику Ольги Антоненко та запалили свічки. 
Жителі відділення стаціонарного догляду для постійного (тимчасового) проживання людей похилого віку та інвалідів Валентина Ушакова та Леонід Соболь, слухачі Університету ІІІ віку Людмила Величко, Валентина Атасян, Світлана Шумейко продемонстрували творчі навички у читанні талановитого поета. В захваті глядацька зала була від хвилюючого декламування патріотичного гімну України «Заповіт» у виконанні Яни Коломійченко. Члени клубу за інтересами «Срібний вік» селища Арбузинка демонстрували мистецтво художнього читання у ролі відомих світових діячів та талановито виконували відомі пісні на вірші Шевченка. Глядацька аудиторія споглядала творчі роботи місцевого художника Сергія Щерби, переглядали книжкову виставку, підготовлену волонтером - Любов Гридіною. Справжнім сюрпризом для всіх нас був виступ Григорія Кислиці, який продекламував авторський вірш, присвячений 205 річниці від дня народження Тараса Шевченка. 
Глядачі отримали емоційне задоволення. Гарний настрій та духовне піднесення перенеслось на традиційне частування та чаювання. Співали пісень, читали улюблені вірші...
Дякуємо всім, хто відгукнувся стати учасником й очевидцем такої знакової події для Україні в нашому територіальному центрі.
Долучімося до творчості митця й осмислімо її на тлі сучасності!





                       
             







                   




Комментариев нет:

Отправить комментарий